Just nu pågår ett förändringsarbete i äldreomsorgen i Hudiksvalls kommun. Hör Bengt Friberg, kommundirektör i Hudiksvall berätta mer. Foto: Pontus Lundahl/TTLari Honkanen/SVT/

Äldreomsorgen i Hudiksvall ska förbättras – så vill kommunen förbättra arbetsmiljön

Publicerad

Just nu pågår ett förändringsarbete i äldreomsorgen i Hudiksvalls kommun. Bland annat ses nya arbetssätt över vilket förhoppningsvis ska ge mer tid för personalen att vara med de äldre.

– Det handlar om att förbättra kvalitén och begränsa kostnadsökningarna. Om vi inte jobbar på nya sätt och inte tänker nytt då kommer vi ha svårt att klara den väldfärd som vi har i dag, säger Bengt Friberg, kommundirektör i Hudiksvall.

Stora underskott

Antalet äldre i Hudiksvalls kommun blir allt fler och det påverkar ekonomin, men äldreomsorgen måste få kosta enligt Bengt Friberg. Hela social- och omsorgsverksamheten ser ut att peka mot ett underskott på mer än 50 miljoner i år.

– Vi har haft underskott i verksamheten under några år, men så kan vi inte köra i längden, då urholkar man alla annan verksamhet i kommunen. Det är viktigt att jobba ihop för att både förbättra verksamheten men också hitta smarta sätta att jobba på för att kostnadsökningarna inte sticker iväg, säger Bengt Friberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.