Alkoholstopp träder i kraft – ”Det känns som om vi får näringsförbud”

Uppdaterad
Publicerad

Från fredag 20 november är det stopp efter klockan 22.00 för att sälja alkohol på krogarna i länet. En redan pressad bransch känner sig förfördelade av det nya beslutet och utpekade som smittspridare.

– Tyvärr är det så, under de sista timmarna får vi till sist lite lätta pengar, säger Tommy Westby som förestår Helt Enkelt och Erlandssons i Gävle.

Nikorn Berg på Tom Yum Ninety Nine i Gävle håller med.

Coronaviruset i Gävleborg

– Vi får in en hel del kunder efter klockan tio på fredagar och lördagar och de vill ju kunna köpa alkohol, så det kommer förstås att märkas på vår intäkter, säger han.

Nya regler

Men från klockan 22.00 från och med i dag förbjuds alkoholservering på alla ställen med serveringstillstånd. En halvtimme senare måste krogen utrymmas, man får visserligen öppna igen, fast utan att servera alkohol, vilket knappast någon kommer att göra.

Förbudet gäller till den sista februari nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet