Amanda från Sandviken är fast i Wuhan som drabbats av Coronaviruset. Foto: Privat

Amanda från Sandviken är fast i Wuhan: ”Som en skräckfilm”

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset har sin framfart i världen. I kinesiska staden Wuhan där viruset först tog fart finns Amanda Vall från Sandviken.

Amanda Vall har sedan ett halvår tillbaka bott i Wuhan för att studera det kinesiska språket. Nu är hon näst intill inlåst på campusområdet där hon bor, på grund av Coronaviruset.

– Staden har varit stängd i sex dagar nu, jag var i stan en dag innan de stängde ner och alla går runt med munskydd. Det kändes nästan som att man var med i en skräckfilm, säger hon.

Coronapandemin

Hoppas på flyg hem

Efter att ha varit instängd börjar Amanda längta hem mer och mer. Hon har varit i kontakt med svenska ambassaden som håller på att förbereda en evakueringsplan.  

– Jag känner mig trygg här också, Kina är ju också som mitt hem nu, men när man hamnar i en sådan här situation vill man ju hem. Blir det evakuering så hoppas jag på att få åka med på planet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet