Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter träffade föräldrarna, som vill vara anonyma. Foto: arkivbild/SVT

Anmäld skolsköterska får fortsätta jobba – föräldrarna: ”Bedrövligt”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att en skolsköterska i Söderhamns kommun utreds efter vittnesmål om olämpligt beteende mot elever så får hon jobba kvar på en annan skola. Något som rört upp känslor hos föräldrar.

– Det är bedrövligt, säger en förälder som SVT pratat med.

Föräldrarna upplever att de inte har fått tillräcklig information från skolans rektor om beslutet att låta skolsköterskan arbeta kvar under utredningens gång – samtidigt som hon inte får arbeta kvar på skolan där händelsen inträffat.

Polisanmälda skolsjuksköterskan i Söderhamn

– Om de tar det så allvarligt, varför gör inte vår skola det? frågar sig en annan förälder.

Pratade med eleverna om anklagelserna

Under torsdagen var skolsköterskan på plats på deras barns skola och enligt dem ska hon då ha pratat med eleverna om anklagelserna mot henne.

Sköterskan är ju fortfarande under utredning. Är det inte för tidigt att känna så stor oro?

– Vi är inte ute efter någon häxjakt, men vi tycker det är olämpligt att hon är kvar på skolan under tiden som utredningen fortgår, säger en förälder.

Vill anmäla skolan

Nu vill ett flertal föräldrar skriva en anmälan till Skolinspektionen.

– Vi känner att ledningen på vår skola inte sätter barnens bästa i första rum utan man värnar så mycket om skolsköterskan.

SVT har sökt skolans rektor och skolsköterskan för en kommentar. Rektorn sa i en tidigare intervju att skolsköterskan har skolans fulla förtroende och att de inte lägger sig i vad som har hänt på en annan skola.

– Jag tror inte ett dugg på det. Polisutredningen får visa om något av detta stämmer, vilket jag har väldigt svårt att tro. Men blir jag överbevisad så tror jag väl på det då. Då får vi ta itu med det då, , sa hon då om anklagelserna mot skolsköterskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisanmälda skolsjuksköterskan i Söderhamn

Mer i ämnet