Arkivbild. Foto: SVT

Bad män prata tystare i telefon och misshandlades – två döms till fängelse

Publicerad

När en man i Gävle bad ett antal män i 20-årsåldern att prata tystare i telefon så slogs han ned. Nu döms två av männen till sex månaders fängelse för misshandel. 

Det var i mitten av september som en man passerade förbi ett antal personer på Tullbomsgatan i Gävle och tyckte att de pratade väldigt högt i telefon. Han bad dem därför att prata tystare och en livlig diskussion uppstod som snabbt blev hotfull. 

Det slutade med att mannen som bad de andra att prata tystare överöstes med slag och sparkar, bland annat mot huvudet. Enligt honom själv så kändes det som om det smattrade mot kroppen. Även ett vittne som satt i sin bil bekräftar bilden av misshandeln.

Männen sprang iväg

Till slut ingrep vittnet och körde emot männen med sin bil och tutade. Taktiken fungerade och männen sprang iväg. 

Två av männen i 20-årsåldern åtalades men nekade till anklagelserna. Nu döms de ändå av Gävle tingsrätt till sex månaders fängelse för misshandel. Den ene mannen döms också för ringa narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri. De ska även betala cirka 11 000 kronor vardera i skadestånd till den misshandlade mannen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.