Badhusen i Hudiksvall vädjar till badgästerna att följa covid-reglerna

Uppdaterad
Publicerad

Badhusen i Iggesund, Delsbo och Hudiksvall ber besökare om hjälp att hålla sig till corona-reglerna.

– Vi vill slippa stänga ned, säger Ulrika Regnér, enhetschef för badhus och idrottsanläggningar på Hudiksvalls kommun.

Sedan en vecka tillbaka har badhusen i Hudiksvalls kommun minskade öppettider, för att kunna ha högre bemanning, som ser till att folk håller sig till de nygamla restriktionerna om max en person per tio kvadratmeter. 

Det här gör att det i exempelvis Iggesunds simhall bara får vara tre personer åt gången i omklädningsrummen och max fem personer i lilla bassängen. 

Coronaviruset i Gävleborg

Kan komma att stänga ned i värsta fall

Konsekvensen ifall badgästerna inte följer restriktionerna, är att kommunen tvingas stänga ned badhusen – igen. Under helgen var det alldeles för många människor som trängdes på Iggesunds simhall, vilket fick kommunen att gå ut på sin hemsida med en vädjan till badgästerna att följa restriktionerna.

– Sist vi hade tio kvadrameters-regeln höll vi simhallarna stängda, men den här gången vill vi göra allt vi kan för att hålla dem öppna, säger Ulrika Regnér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet