I framtiden får kanske Bollnäs fans heja fram sitt lag inomhus. Foto: Arkivbild/TT

Bandyhall i Bollnäs – ett steg närmare

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Bollnäs säger ja till att låta Bollnäs bandy gå vidare med sin vision om en bandyhall på SJ-området i stan.

– Bollnäs bandys fastighetsbolag får nu 18 månader på sig att presentera ett underlag som kan leda fram till ett eventuellt köp av kommunens fastighet Bro 4:4, säger Marie Centerwall (S), kommunstyrelsens ordförande, till SVT Nyheter Gävleborg.

Det var under gårdagens sammanträde som kommunstyrelsen med majoritet röstade ja till SJ-området (Bro 4:4). Det rapporterar P4 Gävleborg. Bolaget ska nu ta fram ett underlag som kommunen sedan kan ta ställning till. Och Bollnäs kommun får under dessa månader 18 månader inte sälja till någon annan.

Måste bygga själv

Kommunen sa ja med vissa krav. Bolaget ska själv bygga hallen och den årliga kostnaden för kommunen får inte vara högre än sju miljoner kronor. Dessutom måste fastighetsbolaget själva stå för sanering, projektering, rivning och detaljplan.

Med det här är väl ett steg närmare en bandyhall i Bollnäs?

– Ja. Ser bolaget att man har förutsättningar utifrån det här, så känns det tryggt. Och det som är skillnaden från tidigare är att nu finns det en extern finansiär som kan tänka sig att satsa. Det är positivt, säger Marie Centerwall.

Den 27 juni ta kommunfullmäktige det slutgiltiga beslutet i frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.