Bandyns semifinaler spelas inför tomma läktare

Publicerad

Under onsdagskvällen tog Edsbyns IF beslutet att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer att undvika evenemang med fler än 500 i publiken. Det innebär att torsdagens match mot Sandviken förutom funktionärer spelas utan åskådare.

– Det är ju nu det blir roligt på riktigt och publiken är ju grejen, säger en besviken Lars Lindh som är ordförande för Edsbyns IF.

Dessutom blir det förstås också ett ekonomiskt avbräck för föreningen då matchen med all säkerhet skulle ha lockat storpublik. Nu meddelar föreningen att alla som köpt biljetter i förköp kommer att få sina pengar tillbaka.

–Ekonomiskt är det en rak höger. Vi hade kanske kunnat lindra det hela något om vi släppt in 500 personer men jag tror att vi har igen det i längden genom att behandla alla lika.

Även SAIK:s tränare Joakim Forslund beklagar situationen men har förståelse för beslutet:

– Det är inte överraskande. Vi har ju följt rapporteringen i media och även sett hur det varit utomlands där man fattat det här beslutet tidigare.

Även för Bollnäs del blir det spel inför tomma läktare i stället för den förväntade folkfesten i Lidköping. Där var närmare 4000 åskådare att vänta när den tredje semifinalen mellan Villa och Bollnäs ska avgöras under torsdagskvällen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.