Bil hamnade på taket efter trafikolycka – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Larmet om olyckan kom strax innan halv nio på lördagen. Enligt Gästrike räddningstjänst handlar det om en singelolycka. En person fick föras till sjukhus.

Bilen körde av vägen efter Ockelbovägen i Hagsta och hamnade på taket. Ambulans och räddningstjänst larmades till olycksplatsen.

– Arbete pågår för att få ut personen ur bilen då den ligger trångt till. Personen är inte fastklämd, berättar Daniel Åström, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst, vid klockan 8.50. 

Kort därefter meddelade räddningstjänsten att personen tagits ur bilen och kommer att bli transporterad till sjukhus. Personen ska ha ont i nacken och ryggen.

I bilen fanns även en hund, som ser ut att ha klarat sig, som togs omhand av personer på plats. Räddningstjänst och ambulans kommer nu att lämna platsen, men polisen är kvar under bärgningsarbetet. Trafiken ska flyta på som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.