En bil körde genom mitträcket på E4 vid Tönnebro och kvaddades rejält i fronten. Foto: Daniel Sjöholm

Bil körde in i mitträcket på E4 Tönnebro – stopp i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

En bil blev stående på sidan av norrgående körfält på E4 vid Tönnebro efter en olycka. Vägen hölls stängd i båda riktningar under delar av räddningsarbetet.

Trafikolyckan inträffade runt halv niotiden på torsdagskvällen, någon kilometer söder om Tönnebro. Enligt tidigare uppgifter från räddningstjänsten färdades bilen i södergående riktning, men hade av någon anledning kört igenom mitträcket och stannat i norrgående körfält. Istället skall bilen ha färdats i norrgående, men kört in i ett fäste vid en öppning i mitträcket och sedan snurrat runt på vägen, erfar SVT:s medarbetare.

Bilen hamnade delvis i diket, rejält kvaddad i fronten samt rykande efter olyckan. Polis, två ambulanser och räddningstjänst kallades ut. Enligt räddningstjänstens inre befäl Daniel Åström fanns två vuxna och ett barn i olycksbilen, men de ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Det har varit stopp i trafiken på E4 i båda riktningar, men vid klockan 21 hade man öppnat södergående fält där trafiken nu rör sig långsamt. Det var fortfarande stopp i norrgående, men trafiken kommer att släppas på även där i begränsad omfattning, meddelar Daniel Åström på räddningstjänsten.

Bärgare har anlänt för att ta hand om bilen, och beräknades vara klar runt 21.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.