En biljakt fick sitt slut när föraren körde in i en snödriva i Hudiksvall under fredagsmorgonen. Foto: Lari Honkanen/SVT

Biljakt genom Hudiksvall – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

En biljakt pågick tidigt under fredagsmorgonen genom Hudiksvall efter att en polisbil skulle stanna en bil för kontroll. Föraren kunde senare gripas misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Det var klockan 6.40 som en polispatrull skulle kontrollera en bil vid Medskog utanför Hudiksvall och signalerade till bilisten att stanna. Men föraren sätter istället fart mot Hudiksvall, med polisen efter sig.

Biljakten fortsätter sedan genom Hudiksvall, ut genom stan och tillbaka in igen. Vid Stationsgatan kör föraren in i en snödriva. Föraren grips för grov vårdslöshet i trafik och för att inte ha stannat vid polisens signal.

– Det här är en pågående händelse och det kan komma andra brottsrubriceringar senare, säger Tobias Ahlén-Svalbro på polisen.

Den gripne föraren är en man i 50-årsåldern. Han klarade sig oskadd i kraschen med snödrivan.

Senare visade det sig att bilen är stulen och falskskyltad. Mannen är nu misstänkt för följande brott: tillgrepp av fortskaffningsmedel alternativt olovligt brukande, att ej ha stannat på polismans tecken, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, märkesförfalskning, ringa narkotikabrott för eget bruk och olovligt avvikande från trafikolycksplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.