Bilden är från polisinsatsen i samband med händelsen. Foto: Roger Nilsson / NYHETSWEBBEN.SE

Bjöd in granne och högg honom med machete – Gävlebo får fängelse

Uppdaterad
Publicerad

I april kallades polis till Andersberg i Gävle där en blodig och skadad man påträffats. Nu döms en granne för att ha attackerat honom med kniv och machete.

De båda är grannar och enligt offret bjöd gärningsmannen över honom till sin lägenhet, väl där fick han höra att han ”snackat skit” om gärningmannen. Därefter gick allt fort, offret blev attackerad med machete och kniv som träffade i armar och huvud.

I lägenheten fanns en till person som har intygat offrets beskrivning av händelsen.

Offret försökte fly men kunde inte, till slut fick han dock lov att lämna lägenheten utan mobil och skor. Han tog sig till en anhörig och fick hjälp.

Minns hur polisen stormade

Gärningsmannen säger sig sakna minne av händelsen men berättar att han tidigare under dagen blandat whisky och ångestdämpande, narkotikaklassat läkemedel. Han minns även hur polisen stormade in i lägenheten och grep honom.

Gävle tingsrätt dömer gärningsmannen för grov misshandel till fängelse i två år. Han ska även betala skadestånd och ersättning med 94 000 kronor för skärskadorna som gett upphov till ärrbildningar på offret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.