Invigningen av bocken blir digital 2020.

Bockinvigningen blir ”TV-show” i år

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen vanlig bockinvigning i år på grund av det rådande coronaläget. I stället blir det en “TV-show”. Exakt vad det betyder vill kommunen inte avslöja än.

Invigning av bocken är ett av Gävle kommuns största årliga evenemang och enligt kommunen lockar invigningen upp emot 12 000 besökare. 

Men på grund av det rådande coronaläget i samhället måste man nu anpassa evenemanget en aning. Så i år kommer invigningen snarare att bli mer som en tv-show än någonting annat, något som Arbetarbladet var först med att berätta om. 

– Så som läget är just nu kan vi inte hålla i evenemanget som vanligt. Det är därför det kommer att bli en digital sändning, och det här är faktiskt någonting vi har gjort från scenen tidigare år också, säger Maria Wallberg, bockens talesperson vid kommunen.

Allting är inte klart

Exakt hur showen kommer att se ut och gå till är ännu inte bestämt utan är under utveckling.

SVT: Men finns inte risken att det ändå blir mycket folk på plats när evenemanget filmas eller att folk kommer dit ändå?

– Vi kommer inte att uppmuntra människor att komma till platsen vid invigningen, i stället kommer man att få titta på showen digitalt, säger Maria Wallberg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.