Carina Westner (till höger) är dotter till Vanja (till vänster) som dödades i dubbelmordet i Råbo 2016. Nu har hon skrivit en bok om sorgenprocessen efteråt. Foto: SVT

Carina skrev bok efter vansinnesdådet i Råbo: ”Den handlar om när min mamma blev mördad”

Publicerad

Det är snart fyra år sedan en 71-årig kvinna och en 62-årig man dödades i Råbo strax utanför Hudiksvall. En för dem helt okänd, 20-årig psykiskt sjuk man, dömdes senare för att ha huggit ihjäl dem. Dottern till ett av offren har skrivit en bok som släpps idag.

Carina Westner är dotter till Vanja, ett av offren som helt oprovocerat dödades i den lilla byn strax innan jul 2016. Hon har under två års tid skrivit en bok om vad hon och hennes familj fick gå igenom efter mordet.

Läsaren ska få en inblick i hur sorgeprocessen efter att ha blivit våldsdrabbad ser ut, och att den skiljer sig från annan sorg. Men känslorna över att boken nu är klar och släppt är tudelade.

Dubbelmord i Hudiksvall

– Dels känner jag, oj kan man verkligen bli glad av att en bok av det här slaget kommer ut för det handlar om en fruktansvärd händelse, säger Carina Westner.

Hon fortsätter:

– Så lite av att jag kanske inte kan bli glad – samtidigt är jag glad att det är någon som velat ge ut den, att den är så pass bra att de har bedömt att den ska ges ut.

Hör Carina Westner berätta mer om vad boken handlar om och varför hon skrivit den i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Hudiksvall

Mer i ämnet