Foto: SVT/Signe Söderlund

Bollnäs nye tränare får stå ut med en del gliringar

Uppdaterad
Publicerad

När det gäller spelare har det inte skett några sensationella övergångar bland Gävleborgslagen, men att Svenne Olsson lämnat Brobergs organisation och tagit över tränarrollen i lokalkonkurrenten Bollnäs sticker väl ut en del.

– Jag har konstant pratat bandy sedan i början på maj när det blev klart, så jag får mina gliringar, men många önskar mig lycka till också, säger Svenne Olsson.

Och han verkar gilla det han ser i sin nya förening.

– Det är en klubb som vill framåt. Man har tagit aktiva steg och anställt en ungdomsutvecklare, plus att man står och stampar för att komma igång med ett arenabygge nere i stan. Så det är en hungrig klubb.

Två olika roller

Förutom ny tränare är Svenne Olsson också förbundskapten, så frågan är hur det går att kombinera rollerna?

– Än så länge är det inga problem. Arbetsbördan var nästan större tidigare när jag hade hand om ekonomi och en del annat i Broberg. Nu får jag enkom syssla med coachning och ledarskap och samtidigt titta på många bandyspelare, säger Svenne Olsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.