Brand i garage i Bollnäs – flera bilar totalförstörda

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 19 på måndagen kom ett larm om en brand i ett garage i Bergsveden i Bollnäs. När räddningstjänsten kom på plats var garaget övertänt och fyra bilar totalförstörda.

Efter den inledande brandkårsutryckningen åkt både polis och fler enheter från räddningstjänsten till Bergsveden säkra branden, och man fick ganska snart kontroll på den, berättar Pär Wikblad som är insatsledare för räddningstjänsten södra Hälsingland.

På platsen finns fler garage och fokus lades på att branden inte skulle spridas till dem. Till en början uppgav räddningstjänsten att sex bilar totalförstörts, men riktigt så illa var det inte.

– Vi lyckades rädda en som stod på gaveln, så var det fyra bilar i garaget som blev totalförstörda, säger Pär Wikblad vid 21.15 då insatsen är avslutad.

Han tror inte att branden startats avsiktligen.

– Vi misstänker att det kan vara en naturlig förklaring. Det är kallt och folk stoppar i motorvärmarna för första på länge, så mycket tyder på att det kan vara orsaken. Men polisen ska grotta i det lite mer, säger Wikblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.