Sex barn och en mamma lyckades ta sig ut ur huset som var rökfyllt. Foto: Daniel Sjöholm

Dramatisk räddning när mamma fick ut sina sex barn ur brinnande villa i Edsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Vid brand i en villa i Edsbyn på morgonen brännskadades en kvinna svårt, när hon lyckades rädda sex barn ur den brinnande fastigheten. Barnen ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

Kvart över sex på tisdagsmorgonen larmades SOS Alarm om en brand i Edsbyn. Räddningstjänst och tre ambulanser var på plats och det var då rökspridning i hela huset.

Enligt Pär Palm, som är insatsledare på Södra Hälsinglands räddningstjänst, har sex barn och en mamma lyckats ta sig ut ur huset.

– Mamman har fått svåra brännskador i samband med att hon fått ut barnen ur huset. Vi hade hoppats få tag på en helikopter för att föra henne till sjukhuset men det var så dimmigt att de inte kunde flyga, säger Pär Palm.

Släckningsarbete sker

Kvinnan har förts till sjukhus med svåra brännskador och enligt Pär Palm ska hon ha andats in mycket rök. Barnen ska inte ha skadats allvarligt. De är just nu med sin pappa.

Själva branden fick räddningstjänsten kontroll på under tisdagsmorgonen. Släckningsarbetet har skett invändigt och hela huset är rök- och brandskadat.

Kvart över sex på tisdagsmorgonen larmades SOS Alarm om en brand i Edsbyn. Foto: SVT Design

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Villabranden i Edsbyn

Mer i ämnet
Mer Gävleborg
Mer Nyheter