Region Gävleborg hotas av vite sedan man inte åtgärdat brister i arbetsmiljön inom kvinnosjukvården på Hudiksvalls sjukhus. Foto: Lari Honkanen/SVT

Brister i arbetsmiljön på förlossningen i Hudik – regionen hotas av vite

Publicerad

Region Gävleborg hotas av ett vite på 100 000 kronor av Arbetsmiljöverket sedan de inte har vidtaget åtgärder för att bedöma risken för ohälsa och olycksfall bland cheferna på kvinnosjukvården och förlossningen på Hudiksvalls sjukhus.

Regionen har till den 15 februari på sig att komma in med en skriftlig riskbedömning och en handlingsplan till Arbetsmiljöverket.

Chefernas arbetsbelastning

Bakgrunden är en inspektion i mars förra året där Arbetsmiljöverket hittade brister i arbetsmiljön när det gäller att bedöma vilka risker det finns för att det skulle uppstå ohälsa eller olycksfall bland cheferna inom kvinnosjukvården på Hudiksvalls sjukhus på grund av deras arbetsbelastning.

Trots att löften från regionen att man ska göra riskbedömningar och upprätta handlingsplaner under hösten förra året så har det inte genomförts och nu har Arbetsmiljöverket tröttnat och hotar med ett vite på 100 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.