Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sedan 1970 har Sören ”Stisse” Stellin från Karlskoga hållit på Brynäs IF. Nu sörjer klubben sin förmodligen störste supporter. Foto: SVT/Arkiv

Brynäs IF sörjer sin störste supporter

Uppdaterad
Publicerad

Fast han inte själv spelade hockey var Sören ”Stisse” Stellin från Karlskoga en riktig Brynäsprofil. I fredags gick han bort och Brynäs sörjer sin förmodligen störste supporter.

– Det är nästan osannolikt hur mycket han åkt för Brynäs skull, säger Brynäslegendaren Inge Hammarström som är en av alla kring föreningen som ofta stött på profilen Sören ”Stisse” Stellin i samband med Brynäsmatcher på olika ställen i landet.

– Jag har alltid varit Brynäs och kommer vara det så länge jag lever, säger Sören ”Stisse”Stellin till SVT:s reporter när Gävle Dala träffade honom inför en av SM-finalerna 1999.

– Vi kommer sakna ”Stisse”, säger Inge Hammarström.

Sören Stellin blev 71 år.

I klippet visas arkivbilder från 1999 då Brynäs ”Stisse” kunde vara med och fira ett av flera SM-guld med sitt favoritlag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.