Foto: Mikael Fritzon / TT

Brynäs Jesper Boqvist klar för NHL

Publicerad

Brynäs forward Jesper Boqvist har skrivit på för NHL-klubben New Jersey Devils. Därmed måste Brynäs sportdirektör Andreas Dackell ut på jakt efter ännu en forward.

Trots att det gick trögt för Brynäs den senaste säsongen och man missade slutspel för första gången på elva år så gjorde 20-årige Jesper Boqvist succé. Han gjorde 35 (13+22) poäng och debuterade i Tre Kronor. Något som gett eko på andra sidan Atlanten och klubben han draftades av 2017.

– Det känns jäkligt skoj och väldigt coolt att få chansen i NHL och det var egentligen inget att tveka på när chansen dök upp. NHL är ändå det största som finns och nu ska jag åka dig och försöka ta en plats, säger Jesper Boqvist till Brynäs sajt.

Jesper Boqvist kom till Brynäs och J18-spel säsongen 2014/15 och A-lagsdebuterade säsongen efter. Jesper Boqvist har ett kontrakt redan med Brynäs IF vilket gör att han kan lånas ut till Brynäs igen om han inte tar en plats i New Jersey Devils.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.