”Det börjar bli osportsligt” – covidsmitta i Brynäs herrlag

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsmorgonen upptäcktes flera fall av covid-19 bland spelare och ledare i Brynäs herrlag. Nu tycker klubbdirektör Michael Campese att det är dags att stänga ner serien ett tag.

– Allting blir så himla osäkert, vi vet ju inte vad som händer. Vi skulle ha matcher tisdag, torsdag och lördag den här veckan, två är inställda, kan vi spela på lördag utan att ha kunnat tränat? Allt blir till sist så himla osportsligt, säger Michael Campese.

Matchen mot Djurgården på tisdag och matchen mot Luleå på torsdag är inställda. En av dem var en redan inställd match som nu alltså är uppskjuten en andra gång. Brynäs har fått flera matcher framflyttade på grund av covidsmitta i motståndarlagen, och hade egentligen en viktig vecka med sex matcher på elva dagar framför sig för att komma i kapp i tabellen.

Oklart hur omfattande smittan är

Hur många spelare och ledare som smittats vill inte Campese berätta. Regeln inom SHL har dock tidigare under säsongen varit att om fem personer eller fler smittats så ska verksamheten stängas ned och inga matcher spelas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.