Tio spelare – allt som behövdes för att Erika Grahms Brynäs skulle besegra SDL i säsongspremiären. Foto: TT

Brynäs vann med bara tio spelare – besegrade SDE

Uppdaterad
Publicerad

Storsatsande Brynäs, som bland annat har värvat landslagsmeriterade Erika Grahm och kanadensiska stjärnan Jennifer Wakefield, premiärspelade hemma mot SDE.

Men flera av nyförvärven fanns inte med på isen, bland annat Wakefield, och Brynäs fick mönstra en laguppställning med bara tio utespelare. Trots det gick man segrande ur striden. Hemmalaget vann med 2-1 efter mål av Fanny Brolin och Sarah Forster.

Regerande mästaren Luleå har inlett säsongen med tre raka matcher – och tre raka bortasegrar. Linköping och AIK städades av i fredags och lördags, och under söndagseftermiddagen var det Djurgårdens tur. Michelle Karvinen visade vägen med tre mål när Luleå vann med 4-1.

HV71 besegrade Modo med 2-0. Jenni Asserholt, som gjorde comeback efter ett års frånvaro från ishockeyn, fastställde 2-0 i slutet av den tredje perioden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.