Hårdsatsande Brynäs – ett av lagen som utmanar om SM-guldet. Erika Grahm inför SDHL Foto: SVT

Hårdsatsande Brynäs – ett av lagen som utmanar om SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Efter en fjolårssäsong som förstördes av tunn trupp och skador tar Brynäs sig an en ny säsong i SDHL. Och den här gången har laget höjt sin status och räknas som ett av utmanarlagen till fjolårsmästarna från Luleå.

Under måndagen var det dags för den sedvanliga upptaktsträffen inför SDHL och Brynäs lagkapten Erika Grahm har stora förväntningarna på SDHL-säsongen.

– Jag har jättepositiva känslor.  Det kommer bli en otroligt tight säsong och säkerligen den bästa någonsin , säger Grahm som dessutom är ansvarig för klubbens damlag.

Grahm ser fram emot en säsong där det händer många positiva saker både på och utanför isen. Med många starka lag, ny huvudsponsor och dessutom kommer Sveriges Television sända en match varje vecka.

Topp fyra-lag

När det gäller Brynäs hamnade laget i fjol på en blygsam 7:e plats men till den här säsongen har laget gjort flera starka värvningar som anfallsspelarna Michela Cava och Lara Stalder och backen Maja Nylén-Persson.

– Jag tycker ändå vi ska vara ett topp-fyra lag och går in för att vinna alla matcher och vill vara där i toppen.

Men konkurrensen blir stenhård.

– Jag tror det finns i alla fall  fem sex lag som kommer slå varann ganska mycket och det kommer bli en otroligt mycket tightare tabell så jag tror det kommer bli en otroligt rolig liga att följa, avslutar Erika Grahm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.