Stefan Bengtzén petas som sportchef i Brynäs och ersätts av Andreas Dackell. Foto: TT

Brynäs sparkar sportchefen Stefan Bengtzén – Dackell tar över

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs IF:s sportchef Stefan Bengtzéns utgående kontrakt kommer inte att förlängas. Från och med i dag är Andreas Dackell tillförordnad sportchef med stöd av klubbdirektören Michael Campese.

Stefan Bengtzén har kontrakt över den här säsongen, och styrelsen i Brynäs har nu valt att inte förlänga det kontraktet. Man har också beslutat att Stefan Bengtzén är arbetsbefriad från och med idag.

Istället går styrelseledamoten och tidigare toppspelaren Andreas Dackell in som TF sportchef.

-Det bärande skälet till den konstellationen är först och främst för att upprätthålla kontinuitet. ”Dacke” är en etablerad person i Brynässammanhang och har en gedigen erfarenhet och kunskap kombinerat med ett stort engagemang för Brynäs, säger ordföranden Jürgen Lorenz.

Tungt besked

Stefan Bengtzén berättar själv om beskedet – och kommer att utveckla ytterligare i en text på klubbens hemsida.

-Det är klart att det, precis som med förlusterna, är tungt och en besvikelse. Sen säger man att det inte finns en roll för mig i planen att utveckla föreningen och det köper jag.

-Att det här sker här och nu är för mig ett tecken på att man känner att man måste visa handlingskraft och agera efter att resultaten inte har varit med i början av säsongen. Någon ska tas bort och då blir det jag till att börja med. Om det sedan är rätt beslut återstår att se. Men överlag så har jag inget intresse av att gå ut och såga Brynäs trots det här beskedet.

Stefan Bentzén anslöt till Brynäs säsongen 14/15 och är inne på sitt femte år i klubben.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.