”Almtuna har ett driv och vill göra en satsning på sin dam- och flickverksamhet. Om vi kan hjälpa varandra att utvecklas så är det jättebra för hela regionen och det går helt i led med Brynäs hållbarhetsarbete”, säger Brynäs damansvariga Erika Grahm. Foto: SVT

Brynäsdamerna inleder samarbete med Almtuna

Publicerad

Brynäs inleder ett samarbete med Almtuna för att utveckla föreningens flick- och damverksamhet.

– Vi har inga lag under vår seniortrupp, så det här är en bra möjlighet att bredda oss och ha möjlighet att stärka upp laget vid eventuella skador och framför allt ser vi det som ett steg i att gynna spelarutvecklingen i regionen, säger Brynäs damansvarig Erika Grahm i ett pressmeddelande.

Brynäs herrlag har länge haft samarbeten med andra lag, bland annat Almtuna, och laget lånar även ut spelare till andra lag i allsvenskan. Ett nödvändigt arbete för att spelare som inte får så mycket istid i herrlaget ska hålla speltempot uppe. Dessutom lånar man ibland spelare från juniorlaget och kan på så sätt slussa in spelare i seniorverksamheten. Den möjligheten har damerna saknat fram till nu.

Damernas överenskommelse innebär i första hand att spelare i Brynäs SDHL-trupp kommer kunna spela matcher med Almtuna i division 1 östra och att spelare i Almtuna kommer få möjlighet att träna med Brynäs.

– Det här är något som kommer gynna båda klubbar och i det längre perspektivet även dam- och flickhockeyn i hela regionen. Det finns många hockeytjejer i och runt Uppsala och vi vill ge dem ytterligare möjlighet att utvecklas, säger Erika Grahm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.