Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var väntat” – hör åklagare Thomas Bälter om häktningen av Brynässpelaren Foto: SVT/Arkiv

Brynässpelare häktad misstänkt för våldtäkt och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Den hockeyspelare i Brynäs herrlag som suttit anhållen misstänkt för misshandel och våldtäkt häktades på onsdagseftermiddagen av Gävle tingsrätt.

Brotten spelaren är misstänkt för ska ha ägt rum i mitten av mars i Gävle. Mannen är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

– Han är chockad, vi kommer att överklaga, säger advokat Gustaf Andersson.

– Häktning var att vänta i ett fall som detta. Bevisningen består av dels muntliga redogörelser och teknisk undersökning, säger åklagare Thomas Bälter.

Brynässpelaren har ett gällande kontrakt med föreningen men är nu tagen ur tjänst. Ingen från Brynäs organisation var närvarade under häktningsförhandlingen men kommenterar valet att låta spelaren medverka på matcher efter händelsen ska ha hänt på sin hemsida:

”Brynäs IF fick 30 mars information, som berör en av de anställda, som hävdades ska ha inträffat i mitten av mars. Några dagar senare sker en polisanmälan av den person som kontaktade Brynäs. Den anställde delgavs inte misstanke om något brott och han spelade den sista kvalmatchen som han var återhämtad nog för att delta i efter sin sjukdom i Covid-19. I förrgår (2021-05-03) blev medarbetaren kallad till polisen och får information om att han är misstänkt för misshandel och våldtäkt och blir anhållen. Medarbetaren tas ur tjänst. Brynäs agerar inte domare och avvaktar den fortsatta utredningen.”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spelaren är chockad och förnekar misstankarna, enligt hans försvarsadvokat Gustaf Andersson. Foto: Anders Sundin/SVT

Åtal väcks mot spelaren senast 19 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Brynäs IF

Mer i ämnet