Buss beskjuten i Sandviken – misstänks vara luftgevär

Uppdaterad
Publicerad

En stadsbuss i Sandviken ska ha blivit beskjuten under en färd på lördagskvällen. Polisen misstänker att skotten kom från någon typ av luftvapen, som krossade två rutor men inte skadade någon.

Larmet kom in till polisen lördag klockan 22.45. Enligt busschauffören åkte bussen förbi en skogsdunge med två passagerare ombord när två rutor krossades av skott från ett oidentifierat vapen.

Skadorna på rutorna och vittnesmål från busschauffören tyder på att det antagligen var någon typ av luftgevär som de hade att göra med.

– Hade det varit ett riktigt skjutvapen hade nog skadorna varit större, säger Magnus Jansson Klarin på polisens regionledningscentral.

Flera polispatruller körde ut till platsen för att söka efter gärningspersonen, men de hittade inget. Polisen har inlett en förundersökning kring skadegörelse, alternativt försök till misshandel. Just nu är ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.