Arkivbild. Polis larmades vid två tillfällen på fredagskvällen till bussar i närheten av Sätra. Foto: Arkibild/SVT

Två fall av misshandel på bussar i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps på fredagkvällen på en buss på Skånbergsleden misstänkta för grov misshandel efter att en person fått en flaska i huvudet. Lite senare larmades polis igen till en buss, den här gången i Sätra centrum.

– Vi får in samtal från Sätra centrum vid 23-tiden där sju-åtta ungdomar ska ha varit och stökat. I samband med att de stiger av en buss där ger de sig på chauffören, säger Pär Olsson, RLC-befäl hos polisen.

Chauffören ska ha blivit slagen i huvudet med någon typ av föremål, och fått uppsöka sjukhus. Det är oklart hur pass allvarliga skador chauffören fått.

”Utredningsläget ser gott ut”

Händelsen rubriceras i nuläget som misshandel. Polisen har dock även andra brottsmisstankar som de inte vill gå ut med i nuläget, men flera personer planeras att tas in till förhör.

– Vi har en bild av vilka individer det rör sig om, utredningsläget ser gott ut, säger Pär Olsson.

Olika ärenden

Strax innan misshandeln i Sätra centrum larmades polis till en buss på Skånbergsleden strax söder om Sätra, där en person ska ha fått en flaska i huvudet. Två personer greps, och misstänks nu för grov misshandel.

Händelserna inträffade ganska nära varandra geografiskt sett, men det ska röra sig om två olika ärenden enligt polisen.

– Vi trodde först att de hörde ihop men det visade sig vara två separata ärenden, säger Pär Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.