Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gallerian Nians centrumchef Anna-Sofia Winroth vill öka tryggheten och säkerheten i gallerian med ett hundhotell. Foto: Ida Nilsson/SVT

Här kan du checka in hunden på hotell när du shoppar

Publicerad

Vill du shoppa i en butik med djurförbud i gallerian nian behöver du inte knyta hunden i soptunnan längre: Checka in den på hotellet istället. Gallerian har nu ett hundhotell.

Arbetarbladet var först med att berätta om det nya hundhotellet i stan. Anna-Sofia Winroth är centrumchef på gallerian nian och säger att initiativet till hundhotellet kom efter att gallerian började tillåta hundar på allmänna platser under hösten 2023.

– Efter en tid lade vi märke till att hundar började stå fastknutna i krukor och soptunnor runt om i byggnaden. För även om det var tillåtet med hund i de allmänna delarna ser det annorlunda ut i butikerna. Vissa butiker har hundförbud, andra inte, berättar hon.

– Därför behövde vi det här hundhotellet. Trygghet och säkerhet är våra ledord. Det gäller för både människor och hundar.

Följ med SVT:s reporter Ida och hunden Leo in på hotellet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.