Hör Peter Augustsson, vd för Järvsöbacken och driftchefen för Hassela Ski Resort Lars Forsberg om hur de coronasäkrat vintersäsongen. Foto: Privat

Ingen lunchbuffé och längre liftköer

Uppdaterad
Publicerad

I år förbereder sig skidanläggningarna i länet för en annorlunda vintersäsong. Järvsöbacken har anställt gästvärdar för att se till att avståndet hålls och i Hassela får gästerna beställa mat i en app istället för erbjudas lunchbuffé. Allt för att minska smittorisken för covid-19.

– Utöver vår ordinarie personal har vi anställt extra gästvärdar som bland annat kommer att vara inne i serveringslokalerna och vid skiduthyrningshuset för att se till att det blir ett jämnt flöde av personer som kommer in och ut. Vi har jobbat mycket med detta, säger Peter Augustsson, vd för Järvsöbacken.

Tar bort lunchbuffé

Coronaviruset i Gävleborg

Hassela Ski Resort väljer att ta bort lunchbuffén i sin restaurang och istället erbjuds skidåkarna att beställa mat i en app direkt vid bordet.

Järvsöbacken planerar att öppna för säsongen den 18 december och Hassela den 23 december.

Hör Järvsöbackens vd och driftchefen för Hassela SKi Center om hur de coronasäkrat inför öppningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet