Dalkurd spelar hyr Gavlevallen för sina hemmamatcher. Kostnad 100.000 kronor per gång. Foto: Bildbyrån

Dalkurds spel på Gavlevallen ekonomiskt tillskott för Gävle kommun

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurd som nyligen flyttat från Borlänge till Uppsala spelar sina hemmamatcher på Gavlevallen. Det innebär ett ekonomiskt tillskott till Gävle kommun.

På söndag spelar Dalkurd sin hemmapremiär klockan 17.30 mot Östersund på Gavlevallen. Trots viss kritik från Gefle IF:s supportrar innebär Dalkurds val att spela sina hemmamatcher i Gävle ett ekonomiskt tillskott till kommunen. Klubben hyr hela Gavlevallen vid sina hemmamatcher för 100 000 kronor per gång, vilket blir 1,5 miljoner efter 15 omgångar.

– Gavlevallen har kostat 150 miljoner i investeringar så det är klart att det är viktigt för oss att den används, säger Johan Öholm, avdelningschef på fritid Gävle kommun.

Anledningen till att Dalkurd spelar sina hemmamatcher i Gävle trots att klubben flyttat till Uppsala beror på att man just nu inte har någon permanent lösning för matchspel i Uppsala.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.