Damer i sköna åk intog Hudiksvalls centrum

Uppdaterad
Publicerad

På evenemanget Glada Hudik summer week var det idag dags för damernas rallytävling Ladies Run. Närmare 40 veteranbilar med sällskap iklädda matchande tidstypisk klädsel passerade revy på gågatan.

I tävlingen Ladies Run bedömmer en jury både bilar och utstyrsel. Sedan följer en åtta mil bilfärd runt kommunen. Under bilfärden finns tävlingsmoment såsom frågesport och manöverprov.

– Det bästa med Ladies Run är att vi får leka, vi får leta kläder, vi får styla oss, vi får åka en jättesnygg bil och får träffa en massa trevliga människor, säger Anette Spjutsvik, som deltar för första gången. Hon åker i en svartvit Ford File 59 fylld med champagne i bakluckan.

En annan förstagångsdeltagare är Emelie Grannas som tillsammans med sin mor, moster och syster kör en Ford Tudor anno 1932.

– Vi ser fram emot att ha en otroligt rolig dag, säger Emelie Grannas. 

Se klippet för att få se veteranbilarna i Hudiksvall. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.