Damer och herrar i samma lag när Brynäs spelar internmatch

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det dags för Brynäs traditionella internmatch. Och i år är det en historisk sammandrabbning. Både damer och herrar kommer nämligen ta sig ut på isen.

Internmatchen där Brynäs ishockeyspelare delas upp i ett svart och ett vitt lag är ett koncept som har hängt med i omkring femtio år och brukar locka en hel del åskådare till arenan. Nytt för i år är att det är första gången sedan starten som både män och kvinnor tar sig ut på isen.

Flera NHL-stjärnor på plats

Publiken har kunnat se spelare från herr- och juniorlaget och inte minst flera NHL-stjärnor, som Jakob Silfverberg, Nicklas Bäckström, Calle Järnkrok och Elias Lindholm i en och samma match. 

Men i dagens match kommer även fyra spelare från damlaget att blanda sig i leken. Och två av dem är nyförvärven Lara Stalder och Michela Cava.

– Det ska bli kul att spela med professionella herrspelare. Vi är lite nervösa, men det ska bli kul, säger Michela Cava.

De övriga damerna som deltar är lagkaptenen Erika Grahm och Maja Nylén-Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.