För fjärde året i rad bjuder Jörgen Lindgren, Merit Lindgren Muréus, Annbritt Persson och Hanna Cavanagh på sin konst i Långnäs. Foto: Neda Ameli/SVT

Fyra konstnärer och grannar i Långnäs bjuder på konstutställning

Uppdaterad
Publicerad

De är fyra konstnärer som bor grannar och delar samma intresse för att skapa. För fjärde året i rad bjuder de på konstutställning i sina trädgårdar i Långnäs i Hofors. Där får besökarna se naturfotograferingar, brodyrer och målningar. 

Det är en härlig stämning bland besökarna som kommit för att ta del av alla verk Hanna Cavanagh, Jörgen Lindgren, Merit Lindgren Muréus och Annbritt Persson i Långäs ställt ut.

– Det här är en av de bästa eventen på året. Just att man får vara på hemmaplan och att vi lyckas skapa den där känslan. Det var det vi ville med den här utställningen att ha konst i naturen, säger Merit Lindgren Muréus.

Det de också har gemensamt är att konsten har hjälp dem igenom livet. 

– Den är helande för mig helt klart, säger Annbritt Persson.

Se mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.