• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: SVT

Teaterfestival på Stenegård i Järvsö – för barn och vuxna

Uppdaterad
Publicerad

I helgen var det teaterfestival på Stenegård i Järvsö. Dockteatern spelades inne på Träteatern inför både barn och vuxna.

Teater Allena arrangerade festivalen i samarbete med Teater Fusentast och London Mime Theatre. Tillsammans har de skapat en tredagars festival med fokus på dockteater.

För festivalens producent Ingela Gånedahl började planeringen redan förra hösten.

– Vi frågade ett gäng vänner och kollegor om dom ville vara med och efter det kontakta vi Stenegård.

Allt rullade allt på därefter, säger Ingela Gånedahl, producent på Teater Allena.

Ville spela Macbeth ensam

För Lasse Åkerlund, regissör och skådespelare på Teater Allena, så väcktes intresset för dockteater efter ett besök på en teaterfestival i Gävle.

– Jag ville spela Macbeth helt ensam utan andra skådespelare och fick då idén att gestalta pjäsen med olika objekt, säger Lasse Åkerlund.

Foto: SVT

Det är första året som teaterfestivalen hålls, men både Lasse Åkerlund och Ingela Gånedahl hoppas på att kunna komma tillbaka.

– Vi hoppas självklart på att komma tillbaka redan nästa år, men det krävs att det blir bra och att folk kommer och tittar, säger Ingela Gånedahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.