• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Kroppen förs bort efter teknisk undersökning på platsen. Foto: Anders Sundin/SVT

Ung man misstänks ha mördats i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En ung man påträffades på torsdagsförmiddagen död på en cykelbana i Sätra i Gävle. Polisen rubricerar det som mord.

– Efter att tekniker undersökt kroppen och brottsplatsen så rubricerar vi det som mord, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Polisen har under dagen varit förtegna med uppgifter om den döde, men på torsdageftermiddagen kom uppgifter om att det ska röra sig om en yngre man som hittat i skogspartiet i Stadsdelen Sätra. Det skriver Gefle Dagblad.

Hittades på förmiddagen

Anmälaren berättade att det var blod på platsen, enligt polisen.

Tonåring hittad död i Sätra

– Vi har beställt en helikopter för att spana från luften, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Polisen skickade tre patruller inledningsvis till platsen tillsammans med ambulans. Ambulanspersonal konstaterade på plats att kroppen tillhör en man och att han avlidit.

– Vi har minst ett trettiotal personer på plats, säger Mikael Hedström.

Offrets identitet är ännu okänd. Nu har polisen tekniker, hundpatruller och annan personal på plats för att utreda vad som har skett.

Foto: Roger Nilsson

Polisens insatsstyrka har också varit på plats i området utrustade med förstärkningsvapen och inbrytningsverktyg.

Det är oklart varför insatstyrkan varit i området och om de gjort någon inbrytning, i sökandet efter en gärningsman som kan kopplas till den pågående mordutredningen.

Efter spaning i området har man spärrat av fler platser efter att man funnit blod på dessa.

Enligt SVT:s reporter på plats är det några hundra meter mellan de olika avspärrningsplasterna. Bland annat är det avspärrat vid Blåbärsvägens början. Tekniker undersöker de nya avspärrningsplatserna.

Offret inte identifierat

Polisen har under dagen arbetat med att fastställa identiteten på den avlidne mannen. Tekniker har gjort flera brottsplatsundersökningar i området kring fyndplatsen av den avlidne. Dörrknackning fortätter i området fram till sena kvällen och kommer även att fortsätta under morgondagen.

Tomas Djurhed bor i området och han var på jobbet när han fick höra via nyheterna vad som hade hänt, just där han bor.

– Ja, jag blev bara så förvånad, jag fick höra det på nyheterna. Jag skulle hem på lunchen och hämta en grej och så ser jag en massa polisbilar.

– Åh, ja.. det kommer närmare, Så känns det. det kommer närmare, säger han.

Flera personer förhörs

Det genomförs också förhör med personer som man misstänker kan lämna upplysningar i ärendet och därför kopplades åklagare in i ärendet efter lunch.

Åklagare Therese Stensson är nu den leder förundersökningen tillsammans med spaningsledare från polisen. 

Polisen vill ha tips

Polisen önskar få in iakttagelser och tips från allmänheten kring området Rävpasset i Sätra. Man lämnar sina tips till polisen på telefon 114 14.

Se hela inslaget här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tonåring hittad död i Sätra

Mer i ämnet