En av de huvudmisstänka 17-åringarna vill sättas på fri fot. Foto: Mats Andersson/TT

Dömd 17-åring i Sätramordet överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Den första överklagan till hovrätten på domen som föll i Sätramordet har kommit in. Det är en av de huvudmisstänkta som anser att tingsrätten gjort en felaktig bedömning.

Två huvudmisstänkta 17-åringar dömdes tidigare i sommar till fyra års sluten ungdomsvård för mordet i Sätra. Den 16-åring som också var åtalad för mord frikändes.

Det var i november förra året som en man, med nära kopplingar till den kriminella miljön i Sätra i Gävle, sköts till döds med minst 14 skott.

Vill släppas på fri fot

Nu har en av de huvudmisstänkta 17-åringarna överklagat domen. Enligt överklagan vill pojken att hovrätten frikänner honom för ansvar för mord och att målsägandens skadeståndsanspråk avslås.

Det framgår även att den nu häktade 17-åringen vill sättas på fri fot i väntan på rättegång. Hovrätten i Sundsvall beslutade på måndagseftermiddagen att han skulle bli kvar i häktet.

Åklagarsidan har ännu inte gett något besked om de ska överklaga någon av domarna.

Den 19 juli är sista dagen att överklaga i målet.

Det här vet vi om Sätramordet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon sammanfattar vi mordet på den 24-årige mannen i Sätra. Foto: SVT Grafik/Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.