Foto: SVT/Montage

Drev behandlingshem – döms för knarkbrott

Uppdaterad
Publicerad

Den 51-årige mannen från Gävle greps i februari med ett halvt kilo amfetamin. Nu har han dömts till två års fängelse.

I samband med att mannen greps så hittade polisen amfetaminet i dennes bostad. Knarkpartiet var uppdelat i olika poster och fanns på olika platser i bostaden.

Narkotikapartiet för stort för eget bruk

Enligt åtalet menade åklagaren att narkotikapartiet var så stort att det inte är troligt att det var avsett för eget bruk, något som den 51-årige mannen hävdat. Att partiet också var uppdelat och utspätt i varierande grad talade också för att det var avsett för överlåtelse eller försäljning, menade åklagaren

Två års fängelse

Detta tar också tingsrätten fasta på i sin dom och dömer mannen för grovt narkotikabrott till minimistraffet två års fängelse. Han döms också för två fall av narkotikabrott och vapenbrott. Det senare då man också beslagtog en elpistol vid husrannsakan.

Känd missbrukare

Den nu dömde 51-årige mannen är sedan tidigare känd av polisen och har en bakgrund som missbrukare. Dock har han under många år varit drogfri och bland annat drivit ett familjehem i Gävle där han erbjudit vård till andra missbrukare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.