Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Gustafsson och Mattias Andersson från Gävle var ett av 25 par som sökte sig till Högbo bruk när Sandvikens kommun erbjöd drop in-vigsel. Foto: SVT/Jan-Peter Eriksson

Drop in-vigsel lockade giftassugna till Högbo

Uppdaterad
Publicerad

I helgen erbjöd Sandvikens kommun en möjlighet för den som ville gifta sig på ett snabbt och enkelt sätt. Och evenemanget lockade 25 par till lusthuset i Högbo bruk.

– Vi ville väl göra det ganska enkelt och inte planera så mycket, säger Hanna Gustafsson och hennes nyblivne make Mattias Andersson instämmer. Paret hade tillsammans med sina barn och anhöriga tagit sig från Gävle för att gifta sig under lördagen.

Och redan en halvtimme innan arrangemanget startade väntade åtta par i ett strålande väder.

– Många har funderat i flera år. Det kan ha gått 25 år men till slut tycker de att det passar bra, säger Wivianne Hahne som är en av vigselförrättarna.

– Vi hade en del planer på något mer storslaget och planerat men i det läge vi är nu så passade det här perfekt, säger Jonas Westlund strax efter att han och Matilda Rune blivit vigda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.