Flera olyckor har inträffat på E16 mellan Gävle och Sandviken under tisdagen. Foto: TT/Trafikverket

E16 olycksdrabbad under dagen

Uppdaterad
Publicerad

E16 har varit olycksdrabbad under tisdagseftermiddagen. Under hela dan har SMHI haft en klass 2-varning utfärdad för länet.

Nu när snövädret dragit förbi har varningen tagits bort, men snön hann ställa till med en hel del problem i trafiken.

Flera olyckor har inträffat på E16 under tisdagseftermiddagen. Det började vid Tegelbruket där både en taxi och en personbil var inblandade. Trafiken var avstängd ett tag vid lunchtid men är nu öppen igen.

Ännu en olycka på E16 rapporterades in till SOS Alarm efter lunch. Denna vid Hagaström, strax utanför Gävle. Enligt polisen var det en personbil som körde av vägen. Ingen skadades i olyckan.

Fyra olyckor på kort tid

Strax innan 14.00 kommer larm om en tredje incident, ett fordonshaveri.

– Det är vid Mackmyra i utkanten av Valbo. Vi är på plats för olycksbilen står lite illa till. Bärgare är på väg, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för polisen Region Mitt.

Kvart över två kommer ett larm om en ny olycka på samma ställe. En personbil har kört in i mitträcket vid trafikplats Mackmyra och trafiken är avstängd en tid under eftermiddagen när bärgningen pågår.

”Väldigt halt”

– Vi har haft ett kraftigt snöfall och det har varit en del incidenter. Det ligger ju en klass 2-varning ute, därför är det väldigt viktigt att ha extra koll på väglaget. Det finns risk för snöhalka och det har varit väldigt halt, säger Joanna Ljunggren, presskontakt på Trafikverket.

På eftermiddagen snöar det fortfarande kraftigt i Gästrikland. På Trafikverkets hemsida finns uppdaterade foton från olika vägsträckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.