Edsbyn togs emot av jublande fans

Uppdaterad
Publicerad

När Edsbyn hjältar återvände till hemmaarenan med SM-guldet i bagaget fanns tusentals fans på plats.

Dagen efter den historiska finalen där Edsbyn gick vinnande mot Bollnäs i slaget om Hälsingland, så slöt många fans upp för att fira sina hjältar.

– Det här är så otroligt stort, vi har väntat så länge, säger en tagen ordförande i Edsbyns supporterklubb Red Farmers, David Elofsson, när han ser spelarbussen rulla in framför arenan.

Clas Blom är också han aktiv i supporterklubben, som vice ordförande, och han är rörd.

– Det är nästa så det kommer en tår, säger han.

Hyllningar och skönsång

Efter att laget kommit till hemmaarenan och tagits emot utanför, så fortsatte firandet inne i hallen. Tusentals fans hade samlats och de hyllade lager med ramsor och med sång.

– Att få vara med om det här. Att vinna över ärkerivalen Bollnäs i finalen igår, och så komma hem och möta det här; det är stort, säger lagets kapten Jonas Edling,

Han har varit med och vunnit samtliga Edsbyns guld sedan storhetstiden inleddes 2004, och han rankar det här guldet väldigt högt.

– Det är klart att det första guldet 2004 var stort, men det här är inte långt efter säger han, där han står på isen, märkbart berörd av den sjungande Edsbyklacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.