Efter beskedet om bevakningskameror – nya bilbränder i Gävle

Publicerad

I går onsdag berättade vi på SVT Nyheter Gävleborg att Gävle kommun bestämt sig för att sätta upp övervakningskameror i tre stadsdelar. I natt brann det i bilar i samtliga av dem.

Det är i Sätra, Andersberg och på Brynäs som Gävle kommun vill sätta upp kamerorna för att öka tryggheten. Med ungefär 30 minuters mellanrum brann det natten mot torsdagen på alla tre ställen, men polisen vill inte säga att det är en missnöjesyttring.

– Det kan jag inte säga att det är i dagsläget, utredningen får visa vad det beror på, säger tf biträdande polisområdeschef Andreas Löfstrand i Gävle.

Vi återvänder till Andersberg och Christer Edpil som vi träffade även på onsdagen i stadsdelen. Han är också ledamot i Hyresgästföreningen. Han har en annan uppfattning.

– Jag tror att det är en reaktion på onsdagens nyheter att det ska sätta upp övervakningskameror här bland annat, säger Christer Edpil när vi står framför en utbränd Audi på Norrskensgatan.

Här brann det natten mot torsdagen i Gävle

Norrskensgatan Andersberg, 01:55

Folkparksvägen, Sätra, 02:22

Rodergatan, Brynäs, 02:38

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.