Det var på söndagseftermiddagen som en brand bröt ut vid Hasselbackens förskola i Sörforsa. Foto: Robin Herzog/SVT

Efter branden – barnen flyttas till Vindpustens förskola i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

Redan från och med torsdag räknar kommunen med att Vindpustens förskola i Idenor i Hudiksvall ska kunna ta emot de barn som står utan förskola efter branden.

– Vi har en förskola som fungerar som en reservförskola, det är Vindpustens förskola i Idenor. Den är i stort sett redo att ta emot barn redan från torsdag. Vi behöver tre dagar på oss, säger Bengt Friberg, kommunchef i Hudiksvall.

Enligt kommunchefen kan föräldrar som är i akut behov av barnomsorg vända sig till förskolechefen. Under måndagsvällen kommer ett informationsmöte att hållas för föräldrar. 

Planerar sanering av delar av förskolan

Det var på söndagseftermiddagen som en brand bröt ut vid Hasselbackens förskola i Sörforsa. Förskolan består av tre huskroppar.

– En av dem är helt nedbrunnen. Den är helt förstörd och måste rivas. Förhoppningen är att de två andra huskropparna ska kunna saneras och användas igen, säger Bengt Friberg.

Vad finns det för krishantering inom kommunen?

– Vi har kopplat in företagshälsan när det gäller personalen. Det finns även en oro bland barn och föräldrar. På mötet i kväll kommer vi att undersöka vilket behov av krishantering som finns, säger Bengt Friberg.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.