Jämställdhetskonsulten Carin Hertnäs genomför ett jämställdhetsarbete i hela Brynäs IF. Bland annat deltar spelaren Linus Ölund och tf klubbdirektör Jennie Brobeck. Foto: SVT

Efter krisen: Brynäs IF jobbar med jämställdhet genom workshops

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens turbulens med två brottsmisstänkta spelare i Brynäs har föreningen nu tagit ett större grepp kring jämställdhet. Så just nu genomför man en workshop i ämnet med spelare, ledare och andra anställda.

– Jag skapar en medvetenhet. Att lyfta de här frågorna gör att man börjar att tänka på dem, säger Carin Hertnäs, jämställdhetskonsult Morgondagen.

– Man tänker lite extra efter att ha lyft de här tankarna i grupperna och diskuterat det hela, bekräftar Linus Ölund, en av spelarna som deltar i projektet.

Det här tillfället, som SVT Gävleborg är med på, genomförs grupparbetet med bara män, gången före var det mixat från olika funktioner i föreningen.

Klubbdirektören: En nödvändig omstart

Det går inte att blunda för att Brynäs herrlag har två spelare som visserligen är frisläppta, men fortfarande misstänkta för brott i nära relationer. En av de två tillfördordnade klubbdirektörerna, Jennie Brobeck, menar att det här är en nödvändig omstart.

– Vi hoppas på att få en värdegrund och våra ledord förankrade i hela organisationen med det här och det är därför vi träffas över alla avdelningsgränser, säger Jennie Brobeck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.