Glädjen var stor i Ljusdals omklädningsrum efter beskedet att laget tar sig tillbaka till elitserien efter nio år i allsvenskan. Foto: Erik Lidell/privat

Efter nio år: Ljusdal tar steget upp i elitserien

Uppdaterad
Publicerad

Nästa säsong tar Ljusdals bandyherrar steget upp i elitserien, efter nio år i Allsvenskan. Detta blev klart efter fredagens match mot Motala som slutade oavgjort.

Samtidigt som Ljusdals kvalmatch mot Motala slutade 6-6 så vann Vänersborg över Karlstadslaget Boltic med 7-1, vilket gjorde att Ljusdal säkrade en plats i Elitserien.

– Det känns ofattbart, det är otroligt stort. Att spela moderklubben till elitserien är nog det största jag har gjort hittills, säger lagkapten Elias Swartswe.

Tränaren: Frukten av en lång process

– Vi är inte bittra om vi säger som så, säger Ljusdals tränare Misha Svechnikov och skrattar.

Enligt honom var gårdagens besked frukten av en lång process.

– Framgången har varit att vi har jobbat med någorlunda kontinuitet med tränare och spelarna. Det är ju främst att vi vet vad vi vill, vad vi vill spela för bandy, säger han när SVT ringer upp honom på lördagseftermiddagen.

Men laget har en match kvar – på söndag möter de Vänersborg i en sista match.

– Det är en match kvar och vi ska lägga oss på en rimlig nivå, säger Misha Svechnikov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.