Christer Johansson, från humorgruppen Småstadsliv Foto: SVT/Småstadsliv

Efter villabranden i Edsbyn – framsteg för sexbarnsmamman som räddade sina barn

Uppdaterad
Publicerad

Hon gick genom eld för att rädda sina sex barn från en villabrand i Edsbyn i början av september förra året. Sedan dess har hon vårdats på Akademiska sjukhuset för sina brännskador men nu verkar hon vara på bättringsvägen.

– Emma har varit uppe och tagit sina första steg så hon läker bra. Hon har kämpat mot alla odds – det är helt otroligt, säger Christer Johansson, från humorgruppen Småstadsliv som tillsammans med det lokala hockeylaget anordnar en ishockeymatch för att hedra och stödja Emma och hennes familj.

Hedras med hockey och Carola

Det är bara en månad kvar innan kändisar som Carola, Nanne Grönvall, Anna Haag, Pernilla Wiberg och den lokala schlagerstjärnan från Bollnäs Nina Söderquist kliver ut på isen i Alfta ishall. Det har Hela Hälsingland rapporterat om.

Villabranden i Edsbyn

Kändislaget möter Alfta Night Hawks i en välgörenhetsmatch för Emma, mamman som för fyra månader sedan gick genom eld för att rädda sina sex barn från ett brinnande hus i Edsbyn.

Christer Johansson, från humorgruppen Småstadsliv. Foto: SVT/Småstadsliv

Hur har branden påverkat bygden?

– När den händer en sån här sak i en liten kommun så blir det personligt och folk ställer upp för varandra. Det är inte bara matchen utan flera man har anordnat flera insamlingar och det är väldigt vackert att se, säger Christer Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabranden i Edsbyn

Mer i ämnet