Elin Jonsson fick idén om glamping när hon läste om en kvinna som hyrde ut ett tält i en fårhage. Foto: Barbro Sellin/SVT

Elin i Bjuråker satsar på semestertrenden – startade glamping

Uppdaterad
Publicerad

Att resa i sitt närområde och dessutom få uppleva den vackra naturen är något som många vill göra under pandemin. Elin Jonsson flyttade hem till Bjuråker och startade upp en så kallad glamping, en bekvämare variant av camping.

Elin Jonsson kom hem till Sverige för ett år sedan efter att ha bott i Spanien i tolv år. Det var när pandemin drog in i Spanien som Elin passade på att flytta hem till Hästnäs i Bjuråker igen.

– Jag kom på den här idén efter att jag läst en artikel i tidningen Land om en kvinna som hyrde ut ett litet tält i en fårhage. Men då visste jag ingenting om glamping, berättar Elin Jonsson.

”Tvungna att hitta nya lösningar”

Tanken är att turisterna ska få övernatta i tält inredda med riktiga sängar.

– På grund av corona så har vi svenskar varit tvungna att hitta nya lösningar på vårat semestrande. Så glamping blev helt naturligt, säger Elin Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.