Anhållen efter mordet på asylboende

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har anhållits, misstänkt för mord och mordförsök på ett asylboende i Ljusne utanför Söderhamn

– Han är misstänkt för någon form av delaktighet i mord och mordförsök, säger Christer Nordström, presstalesman vid polisen region Mitt, till TT.

Polisen fick larm redan på lördagseftermiddagen om ett större bråk på boendet. Den misstänkte greps tidigt under kvällen.

Misstänkt mord i Ljusne

Senare under kvällen hämtades tre personer in till förhör efter att polisen tagit sig in på boendet, säger Nordström.

– Den person som är död avled i en personbil på väg till sjukhuset. Tre andra personer vårdas på sjukhuset men de har inte några livshotande skador, säger han.

De skadade kunde lämna sjukhuset senare under kvällen, skriver Aftonbladet.

Mordvapnet inte hittat

Mordvapnet har inte hittats, men någon typ av stickvapen har använts.

– Det enda jag kan säga om den som har gripits är att det är en yngre man. Vi har inte kunnat höra honom mer ingående eftersom vi behöver tolkhjälp, säger Christer Nordström.

Han säger att polisen har en viss bild av vad som hänt, men att det är många som måste förhöras innan man kan lämna ut mer detaljer.

Ingen personal skadad

Enligt Nordström finns det inga uppgifter om att någon kommit utifrån och bråkat. De inblandade – dödsoffret, de skadade och den gripne – bor på asylboendet.

Ingen ur personalen har skadats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Ljusne

Mer i ämnet