En man i 75-årsåldern voltade med personbil och fördes till sjukhus med ambulans. Foto: TT/Genrebild

En skadad efter att bil voltat på E4

Uppdaterad
Publicerad

En äldre person skadades natten mot lördag efter att en personbil kört av E4 och voltat söder om Högbacka mellan Söderhamn och Gävle.

Strax efter 22.00 på fredagskvällen voltade en bil kraftigt på E4:an söder om Högbacka. Föraren, en man i 75-årsålder, skadades och fördes senare till sjukhus med ambulans.

– Hur allvarliga skadorna är vet jag inte, säger Niklas Hammarlund, inre befäl, räddningstjänsten.

Vad som har orsakat olyckan är ännu oklart.

Misstänkt drograttfyllerist stoppades

Övrigt från natten enligt polisen: Strax innan 00.00 natten till lördagen kontrollerade polisen en personbil på Industrigatan i Gävle.

– När poliserna ber föraren att kliva ur bilen upptäcker de snabbt att mannen i 30-årsåldern ser påverkad ut. Då kommer det även fram att han saknar körkort, säger Pelle Nellberg, presstalesperson RLC region mitt.

Mannen frihetsberövades därefter och blev förd till polisstationen där han förhördes. Föraren misstänks nu för totalt tre brott; drograttfylleri, grov olovlig körning och narkotikainnehav.

Inbrott i bilfirma

Strax efter 01.00 natten till lördag kom ett larm in till polisen om att någon/några brutit upp ett hänglås på en bilfirma på Hybovägen. En personbil stals.

– Vi har i nuläget inga spår men bilen är så klart efterlyst, säger Pelle Nellberg.

Polispatruller har säkrat spår i lokalen och upprättat en anmälan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.