Ett tredje dödsfall på Gävle sjukhus har på kort tid anmälts till IVO. Foto: TT

Fall orsakade kvinnas död på Gävle sjukhus – anmäls till IVO

Publicerad

En äldre kvinna togs i maj in på Gävle sjukhus efter att ha fått en mindre stroke. När hennes make ringde sjukhuset någon dag senare fick han beskedet att hon låg i koma efter en fallolycka. Kvinnan avled en tid senare.

Ett tredje dödsfall på Gävle sjukhus på kort tid anmäls nu till inspektionen för vård- och omsorg, IVO. Den här gången har en äldre kvinna avlidit efter ett fall på strokeenheten på sjukhuset.

Propp i hjärnan

Fallet ska ha resulterat i att kvinnan blivit medvetslös sedan fått en propp i hjärna och efterföljande blödningar. Kvinnan ska ha legat i koma i tolv dagar innan hon avled.

Anmälan till IVO har gjorts av kvinnans make som anser att han inte fått några klara besked om hur olyckan inträffade. AV journalerna framgår det att kvinnan ramlat ur sängen. Enligt anmälan ska sjukhuset inte heller gjort någon Lex Maria-anmälan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.